Konferanse - Framtida er fornybar

Her finn du oppsummering, presentasjonar og bileta av trekonveransen som vart arrangert den 12.mai i samarbeid av ‪#‎bergenarkitekthøgskolen‬, Henning Kongshavn Frønsdal frå LINK ARKITEKTUR AS og ‪#‎FYLKESMANNENIHORDALAND‬ ved Bryggens Museum.

12. mai så vi til grenseområdene mellom Tyskland/Østerrike/Sveits for å finne forbildeprosjekter i regional målestokk når det gjelder hvordan de håndterer skogen, produksjonen og byggeriet lokalt, på en måte som klarer å hevde seg globalt.

Mot dette bakteppet fikk vi fine norske eksempler på trebruk, men det er likevel betimelig å utfordre oss selv på hvordan vi forvalter vår kultur og vår erfaring med bygging i tre sett i lys av utviklingen i det tysk-sveits-østerriske området.

Programmet på dagskonferansen ‘Framtiden er fornybar’ hadde flere innlegg som viste hvor langt vi kan strekke mulighetsrommet hvis vi utnytter de regionale fortrinnene som ligger latent,- hvor stor betydning samarbeid og kunnskapsutveksling har, hva som kan skje hvis vi tørr å være ambisiøse nok og hvorfor det er viktig og riktig å satse på tre i regioner som Hordaland.

If you
like it :-)

Her finn du presentasjonane

SKOG- OG TRENÆRING

HORDALAND | Simon Wolff
RÅDGIVER, FYLKESMANNEN I HORDALAND

TREKLYNGER I ANDRE LAND

Hagen Maraun
HHV. LEDER I PROHOLZ BW

Jan Bulmer
PROHOLZ SCHWARZWALD

Marina Hämmerle
ARKITEKT FRA VORARLBERG

VISJONER FOR ET GRØNNERE BERGEN

Julie Andersland
BERGEN KOMMUNE - BYRÅD FOR KLIMA, KULTUR OG NÆRING

ARKITEKTUR OG BYGGEPRINSIPP

Henning Kongshavn Frønsdal
LINK ARKITEKTUR AS

Ola Roald
OLA ROALD AS ARKITEKTUR

Christoph Dünser
HERMANN KAUFMANN ZT GMBH

Tobias Döbele
HOLZBAU AMANN GMBH

Espen Folgerø
BAS OG OPAFORM AS

Anna-Elise Tryti
BERGEN KOMMUNE - BYRÅD FOR BYUTVIKLING